Popotnik Oliver Tič po ‘dopustu’ nadaljuje peš proti Aljaski

Konjičan Oliver Tič – Oli Walker – si je na svoji 27.000 kilometrov dolgi peš poti privoščil 14 dni ‘dopusta’. Po premoru, kjer sicer ni miroval, pa že nadaljuje proti Aljaski. Trenutno je v Peruju. 

Na jezeru Titicaca.

Že skoraj leto dni je Konjičan na poti. Začel jo je lani oktobra v argentinski Ushuai, najjužnejšem mestu Južne Amerike, končal jo bo čez nekaj let v najsevernejšem mestu, mestu Prudhoe Bay na Aljaski. Doslej je prehodil že več kot 7.000 kilometrov in prečkal štiri južnoameriške države.

Machu Pichu in novi telefon

Premor si je Oliver še kako zaslužil, a zanj to seveda ne pomeni, da je v resnici miroval. S prijateljem z Nizozemske sta se med drugim podala na 5-dnevni treking do Machu Pichuja. Prvi in drugi dan poti so v mrzlem vremenu dosegli najvišjo točko poti, 4.600 metrov nadmorske višine, tretji in četrti dan jih je pot vodila skozi džunglo, peti dan pa se je povzpel po 1.600 stopnicah do znamenitega Machu Pichuja.


“Oseba, ki je še posebej zaznamovala treking, je Gary Bourne, eden izmed udeležencev naše ekipe. Kot veste sem pred časom izgubil telefon in zadnje mesece sem uporabljal nadomestnega, ki je bil res že zelo star, imel sem nenehne težave, z baterijo, itd,…
Ponoči smo prispeli nazaj v Cusco in danes zjutraj me je Gary odpeljal v trgovino, kjer sem si izbral čisto nov telefon in v celoti ga je plačal on. Neverjetno res, s to gesto mi je zelo, zelo olašjal nadaljnje potovanje in mi prihranil ogromno denarja!!! Resnično sem rojen pod srečno zvezdo,” je po trekingu še eno neverjetno lepo izkušnjo opisal Oliver.

Spet čez Ande, nato obala

V naslednjih dneh bo Oliver še tretjič in tudi zadnjič prečkal gorovje Andi. Zatem sledi malo manj kot 2.000 kilometrov hoje ob obali Peruja. “Če sem pravilno preračunal svojo nadaljno pot, mislim da sem zaključil z ekstremno nizkimi temperaturami vse do konca,” se veseli Konjičan.

Halo, Peru?

V zadnjih tednih je Oliver na poti doživel še veliko več zanimivih dogodivščin – skušal se je povzpeti na svojega prvega 6-tisočaka, preživel je spust po Cesti smrti, policisti so mu želeli razstaviti njegov solarni polnilec za telefon, z brivcem pa sta imela usodni komunikacijski šum. Podrobnosti in še več zanimivega je Oliver zaupal novinarki Radia Rogla – pogovor to sobotno popoldne slišite na Radiu Rogla, povzetek pa kmalu tudi v lokalnem časopisu NOVICE.

 

 

Podpiramo Oliverjev podvig

Spremljajte Oliverja na njegovi Facebook ali Instagram strani, njegove dogodivščine lahko gledate na YouTubu in prebirate tudi na blogu. Njegove sanje še vedno lahko podpre vsak od nas!
Nakaži 10 evrov in tako financiraj en dan njegove poti.
Oliver Tič, Grajska ulica 10, 3210 Slovenske Konjice.
SI56 0510 0703 5896 137.
Medijska podpora: NOVICE in Radio Rogla.

(Nina Krobat)