Pomladna solata s trobenticami

Sestavine za 2 osebi:

· 120 g motovilca in/ali regrata ali solate po izbiri

· skodelica trobentic

· 4 jajca

· olivno olje

· jabolčni kis

· sol

 

Priprava:

1. korak:

Jajca trdo skuhamo, v vreli vodi jih kuhamo 7–8 minut, nato še topla olupimo.

2. korak:

Medtem ko se jajca kuhajo, operemo motovilec, regrat ali kakšno drugo solato in pustimo, da odvečna voda odteče. Lahko tudi pomešamo različne vrste solat ali radičev in jim dodamo še kakšne zdravilne listke s travnika, npr. regrat, trpotec, kurja črevca … Nežno oplaknemo tudi cvetove trobentice.

3. korak:

Iz sklede s solato odlijemo odvečno vodo, ki se je nabrala na dnu, začinimo z oljem, kisom in soljo in premešamo. Na koncu dodamo na četrtine ali osmine narezana jajca in posujemo s cvetovi trobentice.

Takšen polnovreden obrok nam priskrbi obilo vitaminov in mineralov.