Polnjene testenine s špinačo in mocarelo

Sestavine:

· 25 velikih testenin

· 400 ml paradižnikove omake z baziliko

· 1 Knorr Fix mešanice za špagete bolognese s 100% naravnimi sestavinami

· 100 ml vode

· 200 g sveže mlade špinače

· 250 g mocarele buffala

· 1 jajce

· Sol, poper po okusu

· parmezan

 

Priprava

1. korak:

Testenine skuhamo po navodilu na embalaži. Kuhamo jih kakšno minuto manj, da niso preveč razkuhane.

2. korak:

V kozarec zmešamo 1 dcl vode z mešanico Knorr Fix, primešamo paradižnikovo omako. Prelijemo v kozico s segretim oljem in kuhamo 10 min.

3. korak:

Špinačo blanširamo tako, da jo za 2 min vržemo v vrelo soljeno vodo, nato jo odcedimo. Tako ohlajeno špinačo nasekljamo skupaj z mocarelo, dodamo sol in poper. Vmešamo še eno jajce in poskusimo, po potrebi dosolimo.

4. korak:

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.

5. korak:

V pekač zlijemo ¾ paradižnikove omake. Vsako testenino napolnimo s špinačno mešanico in jo položimo v pekač z odprtim delom navzgor. Prelijemo s preostankom omake in posujemo s parmezanom.

6. korak:

V pečici pečemo približno 15 min in še toplo postrežemo.