Sestavine:
· 25 velikih testenin
· 400 ml paradižnikove omake z baziliko
· 1 Knorr Fix mešanice za špagete bolognese s 100% naravnimi sestavinami
· 100 ml vode
· 200 g sveže mlade špinače
· 250 g mocarele buffala
· 1 jajce
· Sol, poper po okusu
· parmezan
Priprava
1. korak:
Testenine skuhamo po navodilu na embalaži. Kuhamo jih kakšno minuto manj, da niso preveč razkuhane.
2. korak:
V kozarec zmešamo 1 dcl vode z mešanico Knorr Fix, primešamo paradižnikovo omako. Prelijemo v kozico s segretim oljem in kuhamo 10 min.
3. korak:
Špinačo blanširamo tako, da jo za 2 min vržemo v vrelo soljeno vodo, nato jo odcedimo. Tako ohlajeno špinačo nasekljamo skupaj z mocarelo, dodamo sol in poper. Vmešamo še eno jajce in poskusimo, po potrebi dosolimo.
4. korak:
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.
5. korak:
V pekač zlijemo ¾ paradižnikove omake. Vsako testenino napolnimo s špinačno mešanico in jo položimo v pekač z odprtim delom navzgor. Prelijemo s preostankom omake in posujemo s parmezanom.
6. korak:
V pečici pečemo približno 15 min in še toplo postrežemo.