Sestavine za 4 osebe:
· 4 mesnate paprike
· 100 g kuskusa
· 2 zeleni bučki
· 1 večja rdeča čebula
· 1 večji paradižnik
· 3 vejice rožmarina
· 120 g parmezana
· sol in poper
· oljčno olje
Priprava:
1. korak:
Paprike operemo, prepolovimo po dolžini in očistimo semen. Kuskus namočimo v slani vreli vodi.
2. korak:
Rožmarin osmukamo in nasekljamo. Čebulo, bučke in paradižnik narežemo na kockice in prepražimo na oljčnem olju, solimo in popramo ter dodamo nasekljan rožmarin.
3. korak:
Ko je zelenjava zmehčana in malce zapečena oz. karamelizirana, jo pomešamo s kuskusom. Z zmesjo nadevamo polovičke paprik, potresemo z naribanim parmezanom, pokapljamo z oljčnim oljem. Naložimo jih v pomaščen pekač in pečemo v na 180 ºC ogreti pečici približno pol ure.
Te nekoliko drugače pripravljene paprike so zdrava različica, ki vam bo všeč.