Polnjene paprike iz pečice

Sestavine za 4 osebe:

· 4 mesnate paprike

· 100 g kuskusa

· 2 zeleni bučki

· 1 večja rdeča čebula

· 1 večji paradižnik

· 3 vejice rožmarina

· 120 g parmezana

· sol in poper

· oljčno olje

 

Priprava:

1. korak:

Paprike operemo, prepolovimo po dolžini in očistimo semen. Kuskus namočimo v slani vreli vodi.

2. korak:

Rožmarin osmukamo in nasekljamo. Čebulo, bučke in paradižnik narežemo na kockice in prepražimo na oljčnem olju, solimo in popramo ter dodamo nasekljan rožmarin.

3. korak:

Ko je zelenjava zmehčana in malce zapečena oz. karamelizirana, jo pomešamo s kuskusom. Z zmesjo nadevamo polovičke paprik, potresemo z naribanim parmezanom, pokapljamo z oljčnim oljem. Naložimo jih v pomaščen pekač in pečemo v na 180 ºC ogreti pečici približno pol ure.

Te nekoliko drugače pripravljene paprike so zdrava različica, ki vam bo všeč.