POLJČANE: Občino bo vodila županja

21.40:
Občina Poljčane je dobila županjo – to je dr. Petra Vrhovnik. Na današnjih volitvah je prepričljivo zmagala in dobila kar 69 % vseh glasovnic. Za njo so se uvrstili Zoran Berdnik, ki je dobil skoraj 19 %, Jožef Kohne slabih 8 % in Anita Jodl, ki je prejela 4 % glasov.
Tudi v občinskem svetu bo nova županja imela močno podporo – z listo Vodušek – ki je dobila 7 mandatov. SDS je dobila 4, Nsi 2, Desus in SLS pa po 1 mandat.
Volilna udeležba je bila v Poljčanah 55 %
(Podatki so še neuradni.)

19.30
V občini Poljčane se za župansko mesto potegujejo štirje. Kje in s kom nocoj čakajo na volilne izide?
Anita Jodl  (NSi) na izide skupaj z ekipo čaka v prostorih Vinogradniško sadjarskega društva Poljčane. Jožef Kohne (SLS) nam je sporočil, da bo volilne izide bomo čakal na domačem naslovu, na Stanovskem. Zoran Berdnik je skupaj s podporniki v gostilni Kidrič v Križeči vasi. Dr. Petra Vrhovnik pa je v družbi podpornikov v gostišču Kajtna v Zgornjih Poljčanah.

17.30
Do 16. ure je bila volilna udeležba v občini 40,23-odstotna. Na volišča je torej prišlo 1.422 volivk in volivcev. V Sloveniji je bila udeležba v tem času 32,72-odstotna.

12.30
Volilna udeležba ob 11.00: 14,54 %

7.00
V Poljčanah so na volišča povabili 3535 volilnih upravičencev. Predčasno jih je že glasovalo 57 (ali 1,62 %).
V občini Poljčane bodo zanesljivo dobili novega župana ali županjo, saj dosedanji ne kandidira več. Za županski stol se potegujejo štirje. Za 15-članski občinski svet se poteguje 74 posameznikov, vloženih je 6 list, podale so jih: NSi, Vodušek in skupina volivcev, Desus, SLS, SD in SDS.
Občinsko volilno komisijo vodi Nada Vučajnk. Da bo na volilni dan vse gladko, pa bo v odborih na petih voliščih ter v komisiji skupno skrbelo 44 ljudi.
Vloge za glasovanje po pošti je podalo 24 upravičencev.

Oglas