Poletna solata s špinačo, feto in jagodami

Sestavine za 2 osebi:
150 g sveže mlade špinače
150 g jagod
150 g fete
2 žlici pinjol ali narezanih orehov
žlica olivnega olja
žlička balzamičnega kisa
sol in poper po želji

Priprava:
1. korak:
Svežo mlado špinačo operemo in osušimo, jagode pa operemo in narežemo na polovičke.
Namesto jagod lahko uporabimo tudi borovnice ali rezine breskev.
2. korak:
Na suhi ponvi rahlo popečemo pinjole, če uporabimo orehe, jih grobo nasekljamo, preden jih popečemo.
3. korak:
V večji skledi špinači dodamo oprane in narezane jagode, nadrobljeno feto in popečene
oreščke. Prelijemo z olivnim oljem in balzamičnim kisom ter nežno premešamo. Rahlo začinimo s soljo in poprom, vendar pozor, feta je že slana, zato lahko ta korak izpustimo.

Ta solata je barvita, osvežilna, polna hranil in preprosta za pripravo – popolna za poletje.