Pokal članic: zmagi iz Slovenskih Konjic v Celje in Škofjo Loko

Zmagovalke Pokala članic za sezono 2022/2023 so košarkarice Cinkarne Celje. Na finalnem turnirju v Slovenskih Konjicah so v nedeljskem finalu z 72:67 ugnale Triglav. Kranjčanke so se branilkam naslova dobro upirale in po treh četrtinah še vodile za dve točki (49:51), v zadnjih minutah izenačene tekme pa so si Celjanke priigrale sedemnajsto pokalno lovoriko, peto zapored. V soboto so v polfinalu Celjanke premagale Derby Ježico (104:61), Triglavanke pa Pro-Bit Konjice (76:64). Za najkoristnejšo igralko turnirja so izbrali Blažo Čeh (Cinkarna Celje).
V Mini pokalu deklet (U14) so drugo leto zapored zmagale košarkarice škofjeloškega Domela, ki so v velikem finalu s 85:48 ugnale gostiteljice turnirja – igralke Pro-Bit Konjic. Najboljši strelki v konjiški ekipi sta bili Aljaša Sodin z 12 doseženimi točkami in Sara Bračun, ki je prispevala 10 točk. Sodinovo so uvrstili tudi v najboljšo peterko zaključnega turnirja.

Izjave:
Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje: ”Danes se je še enkrat pokazalo, da so pokalna tekmovanja specifična. Ne vem, kaj se je zgodilo v naših glavah, toda očitno je pritisk finalne tekme naredil svoje. Ekipa Triglava je igrala odlično, mi pa smo se zbudili pet minut do konca tekme, vendar spet zasluženo zmagali, saj smo, poleg nekaj izkušenj, pokazali tudi karakter. Čestital bi seveda za zmago mojim igralkam, prav tako pa čestitke ekipi Triglava na izjemni tekmi.”
Robert Matevžič, trener članic ŽKK Pro-Bit Konjice: “Želeli smo pokazati našo najboljšo igro. Večji del tekme nam je to uspevalo. Konec prvega polčasa je ekipa Triglava ušla na malo večjo razliko, ampak naše punce so se borile do konca. Škoda, da nam je zmanjkalo malo moči in malo igralk v rotaciji. Ampak vseeno, kapo dol našim igralkam za prikazano igro.”