Piščančji zvitki z rikoto in pršutom

Sestavine za 4 osebe:

· 4 večje in tanjše piščančje zrezke

· 200 g rikote (4 zvrhane žlice)

· sol in poper

· 8 rezin pršuta

· 10 večjih listkov žajblja

· malo olivnega olja

· nekaj vejic timijana

 

Priprava

1. korak:

6 žajbljevih listkov na drobno narežemo in jih vmešamo v rikoto, po okusu solimo in dodamo še poper ter dobro premešamo.

2. korak:

Na desko razgrnemo dve rezini pršuta, nanj položimo listek žajblja in nanj piščančji zrezek, ki ga malce solimo, vendar ne preveč, saj je pršut precej slan. Na zrezek damo veliko žlico rikotinega nadeva in vse skupaj previdno zvijemo v roladico, da preprečimo uhajanje nadeva med pečenjem.

3. korak:

Piščančje roladice zložimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in rahlo poprašimo z olivnim oljem in potresemo z malo timijana. Pekač za približno 30 minut potisnemo v na 180 stopinj Celzija ogreto pečico.

Nadevane piščančje prsi so kljub preprosti pripravi prava poslastica. Nadev oplemeniti nežno piščančje meso, za dodaten okus poskrbijo še žajbelj in rezine pršuta.