Piščančja zloženka iz pečice

Doroteja Mlaker Krošel je v zadnji številki Bistriških Novic predstavila recept za nezahtevno, a okusno jed, ki bo še posebno razveselila mlajše družinske člane.

Sestavine

Za 2-3 osebe potrebujemo:

– polovico piščančjega fileja

– baby korenček

– grah

– nekaj rezin sušenega kareja ali pršuta

– mozarela

– 3 rezine toasta

– 1-2 dcl sladke smetane

– olje, poper in sol

 

Postopek

Piščančji file razrežemo na manjše zrezke, začinimo po okusu in na hitro popečemo na žlici olja. Baby korenček in grah na hitro prevremo v slanem kropu in odcedimo. Pripravimo si manjši pekač in vanj najprej naložimo popečene piščančje zrezke, nato nanje razporedimo grah in korenček. Prelijemo s sladko smetano, nato na zelenjavo položimo pršut in mozarelo, ki smo jo predhodno narezali na tanke lističe. Toast narežemo na majhne kocke in razporedimo po pekaču. Zloženko pečemo 20 minut na 180 stopinj. Zraven ponudimo skledo solate. Če vam katera od pomožnih sestavin v receptu ne ustreza, jo enostavno izpustite. Pa dober tek.

 

 

Oglas