Pirin kruh

1 kg polnozrnate pirine moke

Pol kocke svežega kvasa

Sol (1 – 2 žlički)

1 pest sončničnih, bučnih ali lanenih semen

 

Kvas nadrobimo v 700 ml tople vode. Vsebino zamešamo z moko s soljo in semeni. Nekaj semen lahko prihranimo za skorjo. Vodo dodajamo po potrebi. Testo je nekoliko mehkejše in redkejše, kot običajno testo za beli kruh. Pečico segrejemo na 60 – 70 stopinj. Pravokoten pekač obložimo s peki papirjem. Nanj zvrnemo testo in ga rahlo poravnamo. V kolikor smo prihranili nekaj semen, jih potrosimo po vrhu. Pekač postavimo v ogreto pečico in pustimo, da vzhaja za pol, nato temperaturo zvišamo na 200 stopinj. Pečice ne odpiramo. Pečemo dobro uro. Pečen kruh zvrnemo iz pekača in ga ohladimo na rešetki.

Oglas