Petek, 6. marec – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* Stanovalce Lambrechtovega doma v Slovenskih Konjicah bodo to dopoldne obiskali župani konjiške, zreške in vitanjske občine. Gre za tradicionalen obisk županov pred dnevom žena.

* Slovenske pesnice slovenskim materam je naslov literarno glasbenega večera, ki ga v počastitev dneva žena nocoj pripravljajo v Domu sv. Jerneja v Vojniku

* V domu kulture v Slovenskih Konjicah bo nocoj tradicionalno Srečanje ženskih pevskih zborov. Organizira ga Ženski pevski zbor Slovenske Konjice v sodelovanju Javnim skladom za kulturne dejavnosti.

* V poljčanskem domu za starejše bo nocoj nastop glasbene skupine Gemaj – ob dnevu žena. Nastop je namenjen stanovalcem in svojcem doma.

* V Bistriškem gradu bo literarni večer, na katerem se bodo spomnili resnične slovenske ljubezenske zgodbe 19. stoletja – Josipina, Lovro in njuna rdeča zofa. Dogodek ponovno uprizarjajo v mesecu marcu, ko se prebuja pomlad in ko simbolično praznujejo ženske. Tudi tokrat bodo večer oplemenitile pevke vokalne skupine Vivere. Dogodek je brezplačen.

* Prihajajoči dan žena bodo v Celju obeležili z vodenim sprehodom po mestu s predstavitvijo zgodb znanih Celjank. V MCC-ju pa bodo skozi fotografije osveščali o spolni neenakosti – razstava Vsakdo za enakopravnost bo na ogled do 13. marca.

* V šentjurski galeriji Zgornji trg nocoj odpirajo retrospektivno razstavo Dragana Podovca Moja pot.

* V Ipavčevem kulturnem centru se bodo na nocojšnjem koncertu predstavili Prifarski muzikanti.

* V Kulturnem centru Rogaška Slatina bo zvečer prireditev ob dnevu žena s filmsko predstavo.

* V Vrtnem centru Cerovec pa bodo ob dnevu žena in materinskem dnevu odprli razstavo Barve pomladi. Na ogled bodo dela članov Društva ljubiteljev likovne ustvarjalnosti Mavrica.

* Aktivnosti ob letošnjem dnevu boja proti raku bodo v celjskem Citycentru danes začeli z osveščanjem o zdravi prehrani, samopregledovanjem dojk in mod na učnih modelih.

* V prostorih lovskega doma Vojnik se bodo na občnem zboru popoldne zbrali člani Lovske družine Vojnik.

* Premiera slovenskega filma Ne pozabi dihati in pogovor z režiserjem Martinom Turkom bo nocoj v celjskem Metropolu.

* Premiera komedije Toneta Partljiča Čaj za dve bo nocoj v Gledališču Zarja Celje.

* Danes in jutri imajo v Mehanizaciji miler v Slovenski Bistrici dneve odprtih vrat. Podaljšali so delovni čas, med drugim napovedujejo tudi do 30-odstotne popust na izdelke.