Pečene gomoljnice z medom in timijanom

Sestavine za 4 osebe:
polovico gomolja zelene
gomolj rdeče pese
gomolj sladkega krompirja
2 korenčka
2 pastinaka
glavica česna
malo olivnega olja
2 žlici medu
nekaj vejic svežega ali žlička suhega timijana
sol
žlica limoninega soka

Priprava:
1. korak:
Najprej očistimo in olupimo zelenjavo. Korenčke in gomolje narežemo na enakomerne kose npr. dolge palčke ali kocke, da se bodo enakomerno spekle. Pri glavici česna odstranimo samo nekaj zunanjih olupov, nato jo prerežemo na pol, česen se mora namreč peči v olupku, sicer se zažge.
2. korak:
Pripravimo marinado; v veliki skledi zmešamo olivno olje, med, timijan, sol in malo limoninega soka za svežino. Narezano zelenjavo damo v skledo z marinado in dobro premešajmo, da se kosi enakomerno obložijo z marinado.
3. korak:
Zelenjavo razporedimo po pekaču, ki smo ga prej obložili s papirjem za peko. Pečemo približno pol ure na 200°C, dokler zelenjava ni zlato rjava in mehka. Med peko jo enkrat premešamo. Pečeno zelenjavo preložimo na servirni krožnik, prelijemo s sokom, ki se je med peko nabral v pekaču in okrasimo s svežim timijanom, koprom ali kakšnim drugim zeliščem.

To enostavno in zdravo jed lahko kombiniramo z jogurtovo omako ali pa jo postrežemo kot prilogo pečenemu mesu.