Sestavine:
- 1 kg paradižnika
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 čajna žlička sladkorja
- sol in olje
- sveža ali posušena zelišča, kot so bazilika, origano in timijan
Čebulo in česen olupite ter ju na drobno nasekljajte. Stresite ju v ponev in prepražite na olju. V ponev stresite oprane in narezane paradižnike ter vse sestavine premešajte. Mešanico začinite s soljo in sladkorjem ter kuhajte še približno pol ure. V lonec dodajte še oprana in nasekljana zelišča. Na koncu s paličnim mešalnikom omako zmiksajte. Po okusu dodatno začinite in mezgo nalijte v kozarce za vlaganje. Kozarce predhodno temeljito umijte in segrejte v pečici na 100 stopinj, da bodo sterilni. Pokrove dobro privijte in kozarce med ohlajanjem postavite na glavo. Pokrijte jih, da se počasi ohladijo čez noč.