Omaka tzatziki

Sestavine:

· 1 velika kumara

· 400 g grškega jogurta

· strok česna

· žlica drobno sesekljanega svežega kopra

· sol

· ščepec popra

· 2 žlici olivnega olja

 

 

Priprava:

1. korak:

Kumaro operemo, po potrebi olupimo in drobno naribamo v skledo. Osolimo jo s ščepcem soli in pustimo stati 10 minut, da spusti sok. Česen in koper drobno sesekljamo.

2. korak:

Kumaro ožamemo in zmešamo z grškim jogurtom. Skrivnost dobrega tzatzikija se skriva v tem, da uporabimo dober grški jogurt, ki jedi doda značilno kremasto strukturo.

3. korak:

Dodamo sesekljan česen in koper, olje, sol in poper. Vse skupaj še enkrat dobro premešamo, da dobimo enotno zmes. Tzatziki lahko takoj postrežemo ali pa posodo pokrijemo in za uro ali dve shranimo v hladilnik, da se okusi lepo razvijejo.

Osvežilna grška kumarična solata se izvrstno poda k jedem z žara. Odlična je tudi kot omaka, v katero pomakamo koščke pita kruha ali pa jo enostavno uporabimo kot namaz.

Oglas