Oliver Tič se že veseli vrnitve v domače Slovenske Konjice

Konjiški popotnik se približuje cilju in že komaj čaka, da se vrne v domače Slovenske Konjice.

Oliverja smo na Aljasko poklicali pred dnevi, ko se je podajal na zadnji in najtežji del poti po aljaški divjini. Pred zadnjo etapo svojega velikega podviga – zadal si je prehoditi okoli 24 tisoč kilometrov od juga Južne do severa Severne Amerike – nam je priznal, da je že utrujen in da že komaj čaka, da se ta pustolovščina konča.
“Ko pridem na cilj, predvidoma 19. avgusta, se bom najbrž najprej zjokal, saj bodo na plan prišla vsa čustva minulih let in mesecev. Veselim se, da me bodo na cilju pričakali prijatelji iz ZDA, par iz Teksasa in par iz države Missouri, ki se bo do mojega cilja na severu Aljaske pripeljal kar 9.000 kilometrov,” je povedal Oliver.

Poslušajte, kaj je Oliver še povedal v pogovoru za za Radio Rogla:

Zbrali že skoraj 7 tisočakov

Veseli se vrnitve v domače Slovenske Konjice, kjer ga bomo pozdravili v soboto, 27. avgusta zvečer.
“Slišim, da se v Konjicah zame pripravlja nekakšen sprejem, kjer bomo obenem s podelitvijo podpisanega dresa Luke Dončića tudi končali dobrodelno akcijo za mlade športne upe, ki poteka v sodelovanju z Lions klubom Konjice. Medtem še vedno lahko darujete na posebni transakcijski račun dobrodelne akcije, preko PayPala ali pošljete SMS POMAGAMO10 na 1919,” je pozval Oliver. Do četrtka zjutraj so za mlade športne upe skupaj zbrali že 6.911 evrov.
Oliver pravi, da želi z dobrodelno akcijo povrniti lokalni skupnosti vsaj del podpore, ki mu jo izkazuje že od začetka njegove poti pred štirimi leti.
“Brez finančne podpore mi ne bi uspelo končati tega projekta, saj so na poti nastali številni dodatni nepredvideni stroški. Zelo pa sem hvaležen tudi za vse lepe besede in izkazano moralno podporo in že komaj čakam, da se bom lahko ljudem v Slovenskih Konjicah tudi v živo zahvalil.”
Seveda z njim pride tudi psička Carlitos, ki jo je posvojil z ulic Peruja nekje na slabi polovici svoje poti. Več o tem v pa jutri v novi tiskani izdaji lokalnega časopisa NOVICE!
(N. K.; Foto: Oliver Tič)