Oli Walker je nared: Kmalu na štiriletno pot po dveh kontinentih


4. oktobra se Konjičan Oliver Tič odpravlja na pot. V štirih letih želi prehoditi najdaljšo cesto na svetu, imenovano Panamarica Highway. Družbo mu bo tudi tokrat delal le Will (v prevodu volja). To je njegov voziček, s katerim je premagoval kilometre že pred dvema letoma na poti čez ZDA.

 

 

Neverjetni Štajerc
Neverjetnega Štajerca Oliverja sta v Dobrem jutru na Radiu Rogla gostila tudi Peter Klima in Iztok Krajnc, ki sta ga med drugim povprašala, kako ima načrtovano potovanje. Povedal je, da je moral zdaj opraviti določena cepljenja, nakupiti opremo, urediti podlogo za spalko in gorilnik, vse ostalo pa bo urejal, dokupil sproti. Prav tako ne more poti načrtovati glede na vremenske pogoje, saj bo na poti štiri leta.
Pot bo začel v Argentini, končal jo bo na Aljaski. Tri stvari, ki jih želi prečkati, so gorovje Andi, najbolj suho puščavo na svetu – puščavo Atacama ter Solno puščavo v Boliviji. Drugih načrtov nima, ker pa ima zelo rad glasbo, si že zdaj pripravlja repertoar enih par tisoč skladb. Glede na zadnji večji podvig, od zahodne do vzhodne obale Združenih držav Amerike, pa ocenjuje, da bo tokrat, na poti od juga do severa, porabil približno 20 parov čevljev.

10 evrov na dan

Za takšen izziv pa je poleg veliko volje in poguma potrebno imeti tudi nekaj denarja. Oliver ga zbira že nekaj časa, hkrati pa dela v Piceriji Paradajz v Slovenskih Konjicah. Na dan načrtuje, da bo potreboval približno 10 evrov. Že zdaj bo vesel podpore, pred odhodom čez lužo pa bo zadnjo septembrsko soboto v prireditvenem centru Patriot potekala ‘Poslovilna žurka Oliverja Tiča‘. Ob nakupu določenih pijač bodo pri MC Patriotu prispevali delež denarja Oliverju za na pot, osrednji del večera pa bo posvečen dražbi. Kaj vse bodo dražili, zaenkrat še ostaja skrivnost. Ob tem je Oliver povedal: »Resnično se že veselim druženja z vami, glede na to, da bo minilo kar nekaj časa, ko se bomo naslednjič videli. Moji prijatelji so zame ne kot družina, ampak so moja družina! Upam, da se vidimo.«
Dogajanje na poti bo Oliver delil na družbenih omrežjih in na svoji spletni stran: olithewalker.com, kjer bo pisal blog. Vsem sledilcem namreč želi pričarati vsaj del dogodivščin, ki jih bo doživel.

Podpora Oliverju
Če želite podpreti Oliverja Tiča na njegovi poti, lahko to storite s finančno ali materialno podporo. Več informacij na elektronskem naslovu: oliver.tic84@gmail.com ali mobilni številki: 040 799 423.


OLI THE WALKER je nared
Oktobra bo stopil na najdaljšo cesto sveta, dolgo 27 tisoč kilometrov.
Njegove sanje lahko podpre vsak od nas.
Nakaži 10 evrov in tako financiraj en dan njegove poti.
Številka Olijevega računa:
Oliver Tič, Grajska ulica 10, 3210 Slovenske Konjice
SI56 0510 0703 5896 137
Medijska podpora NOVICE in Radio Rogla.