Sestavine za 4 osebe:
pol glave ohrovta
4 krompirji
1 velika čebula
3 stroki česna
žlica masti ali malo olivnega olja
sol in poper
Priprava
1. korak:
Ohrovtu izrežemo kocen in ga narežemo na poljubno velike rezine ali krpice. Krompir olupimo, narežemo na manjše rezine in skuhamo v slani vodi.
2. korak:
Čebulo sesekljamo in prepražimo na maščobi, dodamo sesekljan česen, počakamo, da zadiši, dodamo še narezan ohrovt, solimo, popramo in premešamo ter zalijemo z malo vode, le toliko, da preprečimo, da bi se zelenjava na dnu zažgala. Pokrijemo in pustimo, da se jed duši.
3. korak:
Ko je krompir kuhan, ga skupaj z malo vode v kateri se je kuhal, primešamo podušenemu
ohrovtu. Vse skupaj dobro premešamo in malo pomečkamo s kuhalnico, da se del krompirja razpusti in jed postane primerno gosta. Mnoge gospodinje to jed rade popestrijo s prepraženo slanino.
Ta preprosta, a zdrava in okusna jed, je bila nekoč pogosto na jedilniku ljudi v naših krajih,
včasih kot priloga in včasih kot glavna jed skupaj s kranjsko ali kakšno drugo kuhano klobaso.