Sestavine za 4 osebe:
· 3 listi kupljenega vlečenega testa
· pol glave mladega zelja
· 1 korenček
· 2 mladi čebulici
· 2 stroka česna
· malo arašidovega ali sezamovega olja
· malo ingverja in/ali čilija
· svetla sojina omaka
· sol
· olje ali mast za cvrtje
· jajce za lepljenje robov
Priprava
1. korak:
Liste vlečenega testa prerežemo čez pol in nato še na pol. Sesekljamo čebulo, česen ter ingver in/ali čili, korenček grobo naribamo, zelje pa narežemo na tanke rezance. Lahko uporabimo tudi kakšno drugo zelenjavo, npr. por, sojine kalčke, ohrovt …
2. korak:
Na segretem olju posteklenimo čebulo, dodamo korenček, zelje in česen ter ingver in/ali čili. Pražimo približno pet minut in začinimo s soljo in sojino omako.
3. korak:
Na list testa na vogal položimo dve žlici nadeva in preganemo vzdolžne robove. Začnemo zvijati in zavijemo do konca. Z razmešanim jajcem premažemo robove in na koncu stisnemo, da nadev ne izpade.
4. korak:
Olje ali mast za cvrtje dobro segrejemo in zvitke v nekaj minutah zlato rjavo ocvremo z obeh strani. Če se cvrtju izogibamo, lahko zvitke spečemo v pečici pri 200 °C.
Priljubljeno hrustljavo prilogo ali prigrizek mnogi radi pomakajo v sladkokislo čili omako.