Novoizvoljeni predsednik SMC postal gospodarski minister Zdravko Počivalšek

Aktualni gospodarski minister, Olimčan Zdravko Počivalšek je bil v soboto na 3. rednem kongresu stranke v Ljubljani izvoljen za novega predsednika SMC. Na glasovanju je prejel soglasno podporo delegatk in delegatov, v svojem govoru pa se je dotaknil vseh načel, načrtov in vizij, ki si jih želi izpeljati in na katere moramo biti še posebej pozorni, da nam bo bolje živeti v naši skupni državi, domovini Sloveniji.

V nagovoru delegatkam in delegatom ter vsem gostom (med njimi so bili tudi županja in župani UE Šmarje pri Jelšah ter še nekateri Zdravkovi lokalni podporniki) je Zdravko Počivalšek izpostavil, da pred petimi leti, ko ga je takratni premier in predsednik SMC Miro Cerar povabil k sodelovanju, ni razmišljal o politični poti, vendar pa so ga njegov pristop, njegova vizija in iskrena prizadevanja za boljši jutri Slovenije prepričali. Po Počivalškovih besedah je bila takrat naša država na pomembni prelomnici. Da bi se premaknila z mrtve točke, je potrebovala: pogum, široko znanje in zanos, a tudi politično kulturo, kar so kvalitete SMC, ki jih je stranka imela takrat in jih ima tudi danes. »Bili ste neobremenjeni s preteklostjo. Zaradi sredinske usmeritve pa ste mi bili še kako blizu. Dialog, odprtost in sodelovanje preprosto sedejo na moj karakterni način dela,« je dejal Zdravko Počivalšek in nadaljeval: »Tako sem se kot oče dveh otrok, kot občan majhne obmejne občine, kot lokal patriot in domoljub čutil pozvanega, da se tudi sam angažiram v dobro vseh. V politiko sem vstopil zaradi skrbi, ki jih ima prav vsak državljan. Zagotovo me je k politični aktivaciji gnal enak motiv kot vse vas: ustvariti gospodarsko boljšo Slovenijo in omogočiti boljše življenje za naše družine! Izzivom teh dimenzij nihče ne more biti kos sam. Z njimi se lahko spopadamo le kolektivno. In to mi je bilo kot nekdanjemu športniku še kako blizu. Ekipno, skupaj! Takrat še nisem bil član SMC, saj sem si delal utvare, da lahko delujem samostojno, neodvisno. Neumnost. Težko igraš za reprezentanco, če ne nosiš reprezentančnega dresa! Ob zadnjih državnozborskih volitvah sem se tako odločil kandidirati za poslanca SMC, kar je bila zame odločilna preizkušnja. Biti povabljen v vlado je eno, dati svoj obraz na plakat in se boriti za glasove volivcev pa nekaj povsem drugega. Zato toliko bolj spoštujem vsakega od vas, ki je to storil enkrat, dvakrat, nekateri celo že trikrat! Sam sem bil vedno aktiven protagonist SMC politike, to ni skrivnost. A bil sem trdoglav. Kljub misli, da je moje članstvo nepomembno, sem lani vendarle tudi jaz postal ponosen član SMC. Danes sem trmast v drugo smer. Prepričan sem, da lahko sleherni član pripomore k boljši Sloveniji.”

Kaj je Počivalška pripeljalo do odločitve, da stopi v čevlje predsednika SMC pa v jutrišnji tiskani izdaji Rogaških novic. (Karmen Cvirn, foto: SMC)

 

Oglas