Neverjetni Štajerc: ljudski ustvarjalec, majgister Nani Poljanec

Zase pravi, da je ljudski ustvarjalec, je tudi zbiratelj, muzealec, imitator, pisatelj. Širša javnost ga pozna po liku Don Corleone. Neverjetni Štajerc je Nani Poljanec oz. Aleksander Stanislav Jurkovič iz Rogaške Slatine.

»Ob prvem srečanju vzbudi v ljudeh zanimanje, celo začudenje. On je preplet različnih vlog, ki si jih je naložil kot svoje poslanstvo – da ustvarja od ljudi za ljudi,« so zapisali v vabilu na razstavo Nanija Poljanca. In Nani res izstopa s svojimi idejami, razmišljanjem.

Zelo rad vlaga, a ne kumaric – njegove police polnijo v šnops namočene oficirske značke, Titove ploščice, očala igralcev.

Nedvomno ga je najbolj zaznamoval lik Dona Corleona, ki je nastopil tudi na Emi in skoraj pristal na Evroviziji. Nani pravi, da mu je bil glasbeni cirkus všeč in da bi se glasbeniki morali znati bolj sprostiti.

Zase pravi, da je ljudski ustvarjalec, ker do umetnosti čuti preveliko odgovornost. Je celo majgister ljudske ustvarjalnosti. A ve, da bo postal umetnik. Kdaj, lahko slišite v pogovoru s Petrom in z Darjo: TUKAJ je dostop do celotnega pogovora.