250 g zmehčanega masla
100 g sladkorja v prahu
Polovico nastrgane limonine lupine
dva rumenjaka
300 g moke
ribezova marmelada
sladkor v prahu
Krema:
en beljak
80 g zmehčanega masla
80 g sladkorja
Maslo stepamo s sladkorjem v prahu, dodamo limonino lupinico in mešamo toliko časa, da masa postane gladka in penasta. Postopoma dodajamo rumenjaka in na koncu še moko po žlicah.
Z vrečko za brizganje, z zvezdastim nastavkom, na pekač, obložen s peki papirjem, nabrizgamo kupčke. Pečico segrejemo na 180 stopinj in poljubčke pečemo 10 do 12 minut. Ko jih vzamemo iz pečice, morajo biti še malo mehki. Ohladimo jih na rešetki.
Kremo pripravimo tako, da segrejemo 60 g sladkorja z žličko vode, mešamo, dokler se sladkor ne raztopi. Sladkorni sirup naj vre še tri minute, vmes ne mešamo.
Medtem iz beljaka stepemo čvrst sneg, dodamo preostali sladkor in stepamo, dokler se sneg ne sveti. V sneg počasi, skoraj po kapljicah, vmešamo vroč sladkorni sirup in stepamo, dokler masa ni hladna, za tem vtepemo še zmehčano maslo.
Polovico poljubčkov namažemo z marmelado in jih zlepimo z drugo polovico piškotov, na katere smo namazali masleno kremo. Na koncu piškote potresemo s sladkorjem v prahu.
Shranimo jih v pločevinasti škatli.