Najvišja priznanja Planinske zveze Slovenije tudi v Poljčane, Slovenske Konjice in Celje

S priznanji Planinske zveze Slovenije so se te dni zahvalili tudi zaslužnim posameznikom iz Poljčan, Slovenskih Konjic in Celja. K razvoju planinstva so prispevali z dolgoletnim neutrudnim in predanim prostovoljnim delom.

Na podelitvi (od leve): Generalni sekretar PZS Damjan Omerzu, predsednik PZS Jože Rovan in dobitnik spominske plakete Marjan Mally

Najvišje priznanje – svečano listino za leto 2020 je prejelo osem dobitnikov. Med njimi je tudi Izidor Sodja za delo v Planinskem društvu Pošte in Telekoma Celje. Med dobitniki spominskih plaket (16 so jih podelili) sta Marjan Mally iz Planinskega društva Poljčane, planinski vodnik, markacist in fotograf. In pa Jože Kamenšek, dolgoletni predsednik Planinskega društva Slovenske Konjice, planinski in turnokolesarski vodnik, pa tudi zaslužen za postavitev stolpa na najvišji točki konjiške gore – na Stolpniku.
Podelili so tudi več priznanj za posebne dosežke. Slednje je prejel Albin Simonič iz PD Celje – Matica, in sicer zlati častni znak za doprinos k razvoju tekmovalnega in rekreativnega športnega plezanja. (B. P.)

Oglas