Najboljši konjiški športniki so Tamara Zidanšek, Tijan Marovt, košarkarice in nogometaši

Najboljša športnika konjiške občine za leto 2020 sta teniška igralka Tamara Zidanšek in alpski smučar Tijan Marovt. Med ženskimi ekipami so najboljše članice Ženskega košarkarskega kluba Pro-Bit Konjice, med moškimi člani Nogometnega društva Dravinja.
Zidanškova je že tretje leto zapored sezono končala med ‘top 100’ igralkami na svetu. Leto je končala z dvema osvojenima WTA turnirjema v igri dvojic. Marovt je v prejšnji zimi na slalomskih tekmah kategorije FIS petkrat stopil na oder za zmagovalce, dvakrat na najvišjo stopničko. Košarkarice Pro-Bit Konjic so se v sezoni 2019/2020 uvrstile v Ligo za prvaka. Predčasno prekinjeno sezono pa so končale na šestem mestu. Nogometaši Dravinje pa lani spomladi zaradi koronavirusa niso odigrali nobene ligaške tekme. V 3. slovenski ligi – vzhod so tako obdržali tretje mesto, ki so si ga priigrali že jeseni 2019.
Imena najboljših so javno razkrili na današnjem sprejemu pri županu Darku Ratajcu. Vseh 80 nagrajencev v vseh kategorijah pa bo objavljenih jutri zjutraj ob 8-ih na portalu novice.si. V torek bo tudi praznik konjiškega športa na Radiu Rogla. (Jure Mernik)
Foto: Matej Nareks / Foto Nareks

Preberite tudi:
Konjiški boksar Aljaž Venko: “Biti najboljši v domači občini, je nekaj najlepšega”
https://novice.si/page/konjiski-boksar-aljaz-venko-biti-najboljsi-v-domaci-obcini-je-nekaj-najlepsega/