Do najbolj slastnih krofov že v eni uri!

krofi 3Stari rek pravi, da mora biti pust masten okrog ust. Uresničite ta rek in specite najbolj okusne krofe kar sami!
V februarskih Šentjurskih novicah ponujajo pet nasvetov, kako najhitreje do okusnih krofov.
Hitre krofe lahko pripravimo že v eni uri.
V testo zgnetemo 1 kg moke (pol ostre, pol gladke), 4 dag kvasa, 1 pecilni prašek, 0,5 l mleka, 5 rumenjakov, 2 celi jajci, 8 dag sladkorja, 1 vanilijev sladkor, 1dl olja (ali enako količino stopljenega masla), 0,5 dl ruma, kavno žličko soli in četrtino ožete limone.
Testo mesimo 10 minut, nato pa krofe takoj oblikujemo. Oblikovane surove krofe postavimo na prt, da vzhajajo kakšne pol ure. Nato jih ocvremo v veliko olja.
Za nadev uporabimo marmelado, preden pa jih postrežemo, jih po vrhu posipamo še s sladkorjem v prahu.
Pa dober tek!
Za več napotkov o peki krofov, preberite nasvete Danice Cesar z Ekološke kmetije Cesar (Planina pri Dobju) v zadnjih Šentjurskih novicah!