Na 38. Slovenskem knjižnem sejmu v ospredju tudi Rogaška Slatina

Na 38. Slovenskem knjižnem sejmu, ki se je v začetku tedna začel v Ljubljani, je v ospredju tudi Rogaška Slatina. Izbrali so jo za letošnje mesto v gosteh.

V Rogaški Slatini, kjer so leto 2022 razglasili za leto Ele Peroci, pravijo, da želijo knjižni sejem izkoristiti za promocijo kraja. Sejemski prostor tako polnijo različni izvajalci v organizaciji Javnega zavoda za turizem in kulturo Rogaška Slatina, zasnovali so štiri dogodke.
V torek so pripravili lutkovno predstavo Muca Copatarica, ki je bila posvečena 100-letnici rojstva Ele Peroci. Včeraj so izvedli dogodek Branje ob zdravilni vodi: pripravili so predstavitev Rogaške Slatine in njene zgodovine skozi zgodbe domačinov, o čemer je pripovedovala Erna Ferjanič, predsednica Literarnega društva Sončnica, ter zdravilne vode in vodnih vrelcev, ki jih jepredstavila Marija Čakš. Dogodek je glasbeno popestrila Manca Druškovič.
Jutri bodo predstavili Anin dvor in Rogaško Slatino ter knjige o njej, ki so nastale pod okriljem grupe  Kunsthaus (sodelovali bodo tudi Nani Poljanec, Peter Mikša, Sara Špelec, Daniel Siter in glasbenik Andrej Toplišek). V petek slatinski dijaki pripravljajo še lutkovno predstavo in predstavitev slikanice o Zinki Črepinki, pogovor z avtorico, slikanje dijakov na steklo ter nastop šolske glasbene skupine. (N. K.)

 

Oglas