Sestavine za 4 osebe:
- 2 veliki čebuli
- 2 stroka česna
- 6 večjih krompirjev
- 500 g kislega zelja
- 800 g mletega mesa
- 2 dl paradižnikove omake
- sol
- lovor, timijan
- 3 jajca
- 300 g smetane za kuhanje
- malo olja
Priprava:
- korak:
Čebulo in česen nasekljamo. Na ogenj damo dve naoljeni ponvi in v vsaki posteklenimo polovico nasekljane čebule. V prvo ponev dodamo meso in začinimo s soljo, nekaj listi lovorja in timijanom ter prepražimo. Po 15 minutah vmešamo paradižnikovo omako in še malo pokuhamo.
- korak:
V drugo ponev k postekleneli čebuli dodamo česen, pustimo, da zadiši, dodamo še zelje ter pražimo do mehkega.
- korak:
Vmes v slanem kropu napol skuhamo krompir, ki smo ga prej narezali na tanke kolobarje, in odcedimo.
- korak:
V razžvrkljana jajca dodamo ščep soli in smetano ter premešamo. Pekač obložimo s peki papirjem, nanj razporedimo prvo plast krompirja, potem dodamo plast zelja in na to plast razporedimo mleto meso. Meso pokrijemo s plastjo krompirja in čez cel pekač prelijemo smetano z jajci. Na 180 oC pečemo 50 minut oziroma toliko časa, da se jed zlato zapeče.
Malce drugačna jed iz kislega zelja je izvrstnega okusa.