Musaka s kislim zeljem

Sestavine za 4 osebe:

  • 2 veliki čebuli
  • 2 stroka česna
  • 6 večjih krompirjev
  • 500 g kislega zelja
  • 800 g mletega mesa
  • 2 dl paradižnikove omake
  • sol
  • lovor, timijan
  • 3 jajca
  • 300 g smetane za kuhanje
  • malo olja

Priprava:

  1. korak:

Čebulo in česen nasekljamo. Na ogenj damo dve naoljeni ponvi in v vsaki posteklenimo polovico nasekljane čebule. V prvo ponev dodamo meso in začinimo s soljo, nekaj listi lovorja in timijanom ter prepražimo. Po 15 minutah vmešamo paradižnikovo omako in še malo pokuhamo.

  1. korak:

V drugo ponev k postekleneli čebuli dodamo česen, pustimo, da zadiši, dodamo še zelje ter pražimo do mehkega.

  1. korak:

Vmes v slanem kropu napol skuhamo krompir, ki smo ga prej narezali na tanke kolobarje, in odcedimo.

  1. korak:

V razžvrkljana jajca dodamo ščep soli in smetano ter premešamo. Pekač obložimo s peki papirjem, nanj razporedimo prvo plast krompirja, potem dodamo plast zelja in na to plast razporedimo mleto meso. Meso pokrijemo s plastjo krompirja in čez cel pekač prelijemo smetano z jajci. Na 180 oC pečemo 50 minut oziroma toliko časa, da se jed zlato zapeče.

Malce drugačna jed iz kislega zelja je izvrstnega okusa.

Oglas