Minister navdušen nad loško Žago Cugmajster

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je navdušen nad Žago Cugmajster in nad njenimi rezultati. Podjetje v Ločah si je ogledal v sklopu vladnega obiska Savinjske regije. Kot pravi, na ministrstvu, ki ga vodi, vzpodbujajo lesno predelavo, in tako bo še naprej. “Žaga Cugmajster je ena največjih, če ne kar največja žaga pri nas. Oni na leto predelajo skoraj 100.000 kubičnih metrov lesa. Njihova sposobnost predelovati štiri različne vrste lesa hkrati je navdušujoča, ker podobni obrati v Sloveniji in Evropi tega niso v stanju,” je takoj po ogledu proizvodnih prostorov za lokalni časopis NOVICE in Radio Rogla dejal minister, ki se je seznanil tudi z načrti Cugmajstrovih o nadaljnji širitvi žage.
Na Žagi Cugmajster so sicer ministru med drugim pokazali tudi obratovanje posodobljenih in povečanih proizvodnih zmogljivosti. Za približno tri milijone evrov vredno naložbo so namreč dobili blizu milijona in tristo tisoč evrov denarja iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Direktor podjetja Alojz Cugmajster je med drugim dejal: “Preko tega razpisa, na katerem smo kandidirali leta 2019, smo investirali v novo linijo, robilnik in fini razrez lesa. S tem smo pridobili zelo veliko na produktivnosti in kakovostne končne izdelke.”
Srečanja z ministrom in predstavniki Žage Cugmajster se je udeležil tudi predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Slovenske Konjice Ivan Furman. Več o tem in kako minister gleda na lesno-predelovalno industrijo pa v novi številki NOVIC. (Jure Mernik)

Oglas