Mini Glasbeni zvezdi: nastopila odlična Danaja in Jakob!

Dva odlična mlada glasbenika, ki se kljub mladosti že lahko pohvalita s številnimi uspehi, so minulo sredo gostili v šovu Mini Glasbena zvezda Štajerske na Radiu Rogla.

V drugem krogu radijskega šova Mini Glasbena zvezda Štajerske so v oddaji Pod Roglo se poje in igra slišali 13-letno Danajo Grebenc iz Trbonj in skoraj 11-letnega Jakoba Tojnka s Frankolovega.
Mini Glasbena zvezda Štajerske je radijski šov, v katerem imajo glavno vlogo otroci. Zato, da jih Slovenci ne bomo pozabili in zato, da bodo otroci imeli te pesmi radi, otroci na Radiu Rogla vsako sredo zvečer v živo pojo slovenske narodne pesmi.
Tudi tokrat smo slišali dve odlični izvedbi.

Večkrat nagrajena harmonikarja

Oba mlada glasbenika sta kljub mladosti že zelo uspešna. Pohvalita se lahko s številnimi nagradami na različnih tekmovanjih v igranju harmonike. Da sta zelo nadarjena, so lahko  slišali tudi poslušalci Radia Rogla. Odlično sta opravila z nastopoma v živo, prav tako dobro pa jima je šlo tudi v pogovoru z voditeljico oddaje Aljo Tihle Hren, ki jima je ob koncu obiska podelila posebni priznanji.

Danajine stezice

Danaja Grebenc s Trbonj pri Dravogradu bo 28. februarja dopolnila 14 let. Hodi v osmi razred, že več kot sedem let pa se uči igranja harmnike v Glasbenem centru Rošer, kjer je njen mentor Klemen Rošer. Najbolj je ponosna na svoj dvakratni naslov mladinske svetovne prvakinje v igranju diatonične harmonike.
Čeprav bi rada postala farmacevtka, pa svojo prihodnost vidi tudi v glasbenih vodah. Najraje bi igrala v kakšnem ansamblu in tudi ustvarjala svojo glasbo.
V Mini Glasbeni zvezdi Štajerske je zapela in zaigrala Kje so tiste stezice.
Njen celoten nastop na vaji si OGLEJTE TU.

Jakob, fantič z Zelenega Štajerja

Jakob Tojnko s Frankolovega bo v teh dneh dopolnil 11 let. Hodi v peti razred in pet let se uči harmonike v Glasbeni šoli Banovšek, kjer je njegov mentor Matej Banovšek. Najbolj je ponosen na osvojeno prvo mesto na državnem tekmovanju v igranju harmonike in na svoj nastop z Modrijani v oddaji Slovenski pozdrav.
Pravi, da bi v prihodnje rad igral v kakšnem ansamblu, poskusil ustvarjati svojo glasbo in učil harmniko.
Kako je nastopil na vaji, VIDITE TU.

To sicer ni bil njun prvi radijski intervju. Nekaj utrinkov s pogovora VIDITE TU.

Vsako sredo zvečer

Vsako sredo zvečer na Radiu Rogla v sklopu oddaje Pod Roglo se Poje in igra slišimo dve pesmi in spoznavamo mlade izvajalce.
Mini glasbena zvezda Štajerske ni tekmovalen šov, kot njena sestrska rubrika Glasbena zvezda Štajerske, v kateri nastopajo nekoliko starejši glasbeniki.
Vsi otroci, ki v radijskem studiu v živo zapojejo in zaigrajo, so zmagovalci, zato vsak od njih prejme posebno priznanje.

Želite slišati in videti več?
Obiščite družabna omrežja Radia Rogla
(FacebookInstagramYouTuberadiorogla.si)
in bodite z nami V ŽIVO vsako sredo zvečer v oddaji pod Roglo se poje in igra.
Ponovitev oddaje je ob nedeljah popoldne.

Mini Glasbene zvezde Štajerske podpirajo: