Mini Glasbene zvezde Štajerske: najstniki ubrano peli in igrali

Mini Glasbena zvezda Štajerske, šov, kjer otroci prepevajo slovenske narodne pesmi, se na Radiu Rogla nadaljuje. Sinoči je nastopilo pet najstnikov, že zdaj odličnih glasbenikov.

Studio Radia Rogla so tokrat zavzeli najstniki, učenca Glasbene šole Robert Goličnik in učenke Glasbene šole Slovenske Konjice. Že zdaj so odlični glasbeniki. S svojo izvedbo slovenskih narodnih pesmi v živo so očarali poslušalce oddaje Pod Roglo se poje in igra.
Voditeljica oddaje Alja Tihle Hren jim je za odličen nastop v oddaji tako podelila posebna priznanja.

Stezice ob zvokih citer

13-letna Korina Polutnik iz Slovenskih Konjic, 14-letna Sofija Mrzdovnik iz Zreč in 13-letna Žana Višnar iz Oplotnice so ob spremljavi profesorice, citrarke Franje Kočnik, ubrano zapele slovensko narodno Kje so tiste stezice. Na nastop jih je odlično pripravila mentorica Andreja Obrul.
Vse tri mladenke že več let obiskujejo glasbeno šolo, sestrični Korina in Sofija šest let, Žana pa se petja uči prvo leto. Korina igra tudi flavto, Sofija pa klavir. Obe sta najbolj ponosni na nastop v oddaji Slovenski pozdrav pred leti, Žana pa na nastop v konjiškem Kulturnem domu.
Njihov celoten nastop na vaji si OGLEJTE TU.

Venček ljudskih v dvoje

14-letni Ambrož Goličnik iz Rečice ob Paki in 13-letni Jakob Zagožen iz Matk pri Preboldu sta v radijskem studiu v živo zapela in zaigrala venček ljudskih. Fanta obiskujeta Zasebni glasbeni center Goličnik, kjer je njun mentor tudi Robert Goličnik. Osmošolec Ambrož, Robertov sin, se igranja harmonike uči že osem let, poleg tega igra še klavir in bobne, osmošolec Jakob pa glasbeno šolo obiskuje pet let, uči se harmonike in petja. Oba svojo prihodnost vidita tudi v glasbenih vodah.
Njun nastop na vaji si OGLEJTE TU.

Izkazali pa so se tudi v radijskem intervjuju: VIDEO POGLEJ TU.

Vsako sredo zvečer

Vsako sredo zvečer na Radiu Rogla v sklopu oddaje Pod Roglo se Poje in igra slišimo dve pesmi in spoznavamo mlade izvajalce.
Mini glasbena zvezda Štajerske ni tekmovalen šov, kot njena sestrska rubrika Glasbena zvezda Štajerske, v kateri nastopajo nekoliko starejši glasbeniki.
Vsi otroci, ki v radijskem studiu v živo zapojejo in zaigrajo, so zmagovalci, zato vsak od njih prejme posebno priznanje.

Želite slišati in videti več?
Obiščite družabna omrežja Radia Rogla
(FacebookInstagramYouTuberadiorogla.si)
in bodite z nami V ŽIVO vsako sredo zvečer v oddaji pod Roglo se poje in igra.
Ponovitev oddaje je ob nedeljah popoldne.

 

Mini Glasbene zvezde Štajerske podpirajo:

 

Oglas