Med ambasadorkami ženskega EuroBasketa tudi Katja Temnik iz Žič

Z 62 uradnimi nastopi je Katja Temnik na tretjem mestu večne lestvice nastopov za Slovenijo.

Junijsko evropsko prvenstvo v košarki za ženske, ki bo v Izraelu in ljubljanskih Stožicah, se nezadržno bliža. Slovenski organizatorji so izbrali dvanajstih ambasadork dogodka, med katerimi je tudi Katja Temnik iz Žič, uspešna podjetnica in nekdanja košarkarica ter kapetanka slovenske reprezentance, ki je z 62 uradnimi nastopi na tretjem mestu večne lestvice nastopov za Slovenijo. Poleg dvanajstih žensk z različnih področij ima eden izmed največjih letošnjih športnih dogodkov v Sloveniji še dva globalna ambasadorja, Gorana Dragića in Jana Oblaka.
Ambasadorke ženskega EuroBasketa so različni profili žensk, nekaj je nekdanjih košarkaric. Temnikova pravi, da so jo v projekt povabili na podlagi preteklih zaslug v dresu reprezentance in tudi zato, ker se ukvarja z ekološkim kmetijstvom in zeliščarstvom. Ob sami promociji dogodka namreč ambasadorke skrbijo še za opolnomočenje ter krepitev žensk v družbi in športu.
Slovenija bo v skupinskem delu v Stožicah igrala proti Veliki Britaniji, Nemčiji in Franciji. Čeprav kot ambasadorka ni obvezana, da mora biti na tekmah, bo Temnikovo zagotovo možno srečati v dvorani. Še posebej se veseli, da sta po dolgih letih v članski reprezentanci znova tudi dve igralki, vzgojeni v konjiškem klubu, Konjičanka Ajša Sivka in Zrečanka Zala Šrot. “Gre za zelo perspektivni košarkarici. Od starih prijateljev iz Italije, ki so še vedno v košarki, dobivam o njiju oz. njunem delu same pozitivne odzive. Verjamem, da bosta punci dobili priložnost na domačem evropskem prvenstvu in jo izkoristili,” pravi Temnikova, ki je dodala, da očitno v konjiškem klubu dobro delajo in uspešno razvijajo talente.

Oglas