Marinirani goveji trakci

Sestavine za 4 osebe:
• 4 goveji zrezki
• sojina omaka
• 1 čebula
• 1 rdeča paprika
• 1 zelena paprika
• 1 rumena paprika
• malo olivnega olja za pečenje
• ščepec soli
• ščepec pimenta

Priprava:
1. korak:
Goveje zrezke narežemo na trakce, ki jih v skledi prelijemo s sojino omako in premešamo. Pustimo meso na hladnem 20 minut, da se marinira. Ta čas na trakce narežemo še paprike in čebulo.
2. korak:
V ponvi na malo olja pet minut pražimo trakce mesa na srednje močnem ognju, večkrat premešamo, dokler niso svetlo rjave barve, nato jih stresemo v skledo.
3. korak:
V ponev spet dodamo malo olja in na hitro prepražimo narezano čebulo, dodamo še papriko in med mešanjem pražimo 3–5 minut, da se nekoliko zmehča. Nato k zelenjavi v ponev vrnemo meso, dodamo ščepec pimenta in malce solimo, ne preveč, ker je že sojina omaka slana, premešamo in na zmernem ognju dušimo še dve minuti.

Skrivnost okusnega in sočnega mesa je prav marinada. V sojini omaki marinirano meso je polnega okusa, malce pikantno, mehkejše in bolj sočno kot običajno.