MARIBORSKO Preiskali nedeljska umor in poskus umora

Z mariborske policijske uprave so v zvezi z nedeljsko najdbo dveh trupel v Spodnjih Hočah in streljanju v gostinskem lokalu v Pobrežju sporočili še nekaj dodatnih podrobnosti.

V prvem primeru so potrdili, da je 65-letnik večkrat ustrelil dve leti mlajšo sorodnico (šlo naj bi za sestro, s katero je bil v večletnem sporu) in jo ranil tudi s sekiro. Ker je storilec pokojni, saj je storil samomor, bodo primer zaključili s poročilom na tožilstvo.

Zaradi incidenta v gostinskem lokalu pa bodo za poskus umora ovadili 36-letnega domačina, ki je s pištolo dvakrat ustrelil proti 30-letnemu gostu, s katerim se je predhodno sprl in stepel. Pri streljanju ga je za roko zgrabil znanec in ga odvrnil od namere.

Pred tem sta popivala že v drugih lokalih, po pretepu pa se je osumljeni napotil po pištolo. Specialna policija ga je prijela še istega dne v stanovanju na območju Maribora.

Zaradi pomoči storilcu pri kaznivem dejanju so aretirali tudi 37-letnika, ki je poskušal skriti osumljenčeva oblačila in obutev.