Makove kocke

Potrebujemo:

2 jogurtova lončka sladkorja

vanilin sladkor

2 jajci

1 jogurtov lonček olja

2 jogurtova lončka mleka

2 jogurtova lončka moke

1 pecilni prašek

limonina lupina

1 žlica ruma

20 dag mletega maka

marmelada za namaz

Za preliv:

10-12 dag jedilne čokolade

3 dag masla

2-3 žlice olja

 

Lonček sladkorja, vanilin sladkor in rumenjaka stepemo. Ko postane zmes kremasta, prilivamo olje. Posebej naredimo sneg iz 2 beljakov, vmešamo lonček sladkorja. V prvo mešanico dodamo mleko in moko (zmešano z makom, limonino lupinico in pecilnim praškom), mešamo in proti koncu še sneg in čez to še malo moke z makom in dokončno zamešamo.

Zlijemo v dobro namazan in pomokan pekač velikosti približno 39 x 37 cm. Postavimo v  vročo pečico (190 do 200 °C) in pečemo 20 – 25 minut.

Biskvit zvrnemo iz pekača, spodnjo stran namažemo z marmelado. Lahko tudi pustimo v pekaču, da se ohladi, premažemo z marmelado in prelijemo s čokolado. Čokolado nad soparo raztopimo z oljem in maslom. Prelijemo namazan biskvit.

Namesto maka lahko naredimo sladico z orehi ali pa damo pol maka, pol orehov.