MAKOLE: Še v tretje Majcen

21.20:
V Makolah je na županskih volitvah zmagal Franc Majcen in tako dobil že svoj tretji zaporedni mandat. Na volitvah je zanj glasovalo 56 odstotkov sodelujočih volivk in volivcev. Na drugem mestu je mag. Danilo Lončarič s 40 % glasov, Jožef Trol jih je zbral manj kot 4 odstotke.
Znano je tudi kdo bo v 11-članskem občinskem svetu:
Štefka Skledar, Viljem Mesarič, Aleš Simrajh (Lista Franc Majcen)
Zdravko Krošl, Nada Šket, Stanko Jančič (lista Vinko Kodrič)
Boštjan Pušaver, Franc Skledar (Lista Hinko Pušaver)
Vid Stojnšek (Lista Jurij Plaznik)
Primož Kunej (SDS)
Denis Plavčak (SLS).

Volilna udeležba je bila skoraj 67-odstotna.
(Vsi podatki so še neuradni.)

19.30
V občini Makole se za župansko mesto potegujejo trije. Kje in s kom nocoj čakajo na volilne izide?
Franc Majcen bo v makolskem Lodnu skupaj z družinskimi člani, prijatelji in podporniki. Mag. Danilo Lončarič bo volilne rezultate pričakal v Domu krajanov Makole, v krogu družine, prijateljev, članov volilnega štaba. Jožef Trol pa rezultate čaka v družbi, v Baru Pikec, Pečke, v Makolah.

17.30
Do 16. ure je bila volilna udeležba v občini 52,39-odstotna. Na volišča je torej prišlo 909 volivk in volivcev. V Sloveniji je bila udeležba v tem času 32,72-odstotna.

12.30
Volilna udeležba ob 11.00: 19,60 %

7.00
V občini Makole so na volišča povabili 1735 upravičencev. 45 (ali 2,6 %) jih je že oddalo glasovnice na predčasnem glasovanju, ki je potekalo le v sredo.
Izbirajo med 3 županskimi kandidati. Za mesto v 11-članskem občinskem svetu pa se v štirih volilnih enotah poteguje 25 posameznic in posameznikov. Kandidirajo bodisi s podporo katere od štirih skupin volivcev (Franc Majcen in skupina volivcev, Vinko Kodrič in skupina volivcev, Jurij Plaznik in skupina volivcev ter Hinko Pušaver in skupina volivcev) ali pa strank SDS, SD, NSi in SLS.
V Makolah volijo po večinskem volilnem sistemu.
Volivci bodo glasovali na 8 voliščih, skupno bo nad potekom volitev bdelo 64 članov v odborih ter v občinski volilni komisiji, ki ji predseduje Branka Doberšek Keršič.
Vloge za glasovanje po pošti je podalo 6 upravičencev.

Oglas