MAKOLE: Franc Majcen dobil tretji mandat

V Makolah je na županskih volitvah zmagal Franc Majcen in tako dobil že svoj tretji zaporedni mandat. Na volitvah je zanj glasovalo skoraj 56 odstotkov sodelujočih.
»Seveda sem zadovoljen, rezultat je lep,« je pokomentiral izide Franc Majcen. Kaj je po njegovem mnenju med volivci pretehtalo?


»Ničesar takega ne obljubljam, česar ne bi mogli izvesti. To kar kraj potrebuje in pa pošteno delo. Do zdaj sem bil župan že dva mandata. Če bi bilo kaj hudo narobe, me ljudje zagotovo več ne bi izvolili. Hvala vsem, ki so mi dali glas, ki zaupajo v mene in v ekipo, ki bo izbrana.«

Za župansko mesto se je Majcen potegoval v konkurenci še dveh kandidatov. Danilo Lončarič je dobil dobrih 40 % oddanih glasov, tretji kandidat Jožef Trol pa slabe 4.

Kako bo sestavljen občinski svet?
V 11-članskem občinskem svetu občine Makole bo precej sveža zasedba. Le štirje dosedanji svetniki, ostajajo isti, to so: Štefka Skledar, Zdravko Krošl, Stanko Jančič in Franc Skledar. Na novo pa bodo v svetu še: Viljem Mesarič, Aleš Simrajh, Nada Šket, Boštjan Pušaver, Vid Stojnšek, Primož Kunej in Denis Plavčak. (Le zadnja dva sta predstavnika strank SDS ter SLS. Vsi drugi so bili izvoljeni z več list, katerih predlagatelji so bile skupine volivcev).

Visoka udeležba
Volilna udeležba v občini Makole je bila zelo visoka, skoraj 67-odstotna. V vsej Sloveniji se je na volišča odpravilo manj kot pol volilnih upravičencev, povprečna udeležba je bila 47-odstotna.
Vsi podatki so še neuradni in izhajajo iz spletne strani Državne volilne komisije. (B. Petelinšek)

Oglas