Lotili se bodo prenove igrišča

Mestna četrt Dolgo polje. V minulih mesecih so postorili že marsikaj, a delo jih še čaka.

V MČ Dolgo polje so pristopili k obnovi otroškega igrišča na Brodarjevi, obnovili so nekatere predele MČ, trenutno pa se ukvarjajo predvsem z organizacijo praznovanja krajevnega praznika.

Kljub temu da jim je uspelo narediti že marsikaj, pa nekatere težave ostajajo. Največ težav imajo s prometno ureditvijo na nekaterih predelih MČ ter z zanemarjenostjo Kosovelove ulice.

Obnovili bodo igrišče

Velika pridobitev za MČ Dolgo polje bo ureditev in obnova otroškega igrišča Brodarjeva, h kateri pristopajo v tem trenutku. Kot je pojasnil Ivan Domitrovič, predsednik MČ Dolgo polje, bo igrišče dobilo ograjo, znotraj tega pa bo manjši del namenjen tudi odraslim. Tam bodo namreč vzpostavili rusko kegljišče. Poleg tega bodo uredili mize za namizni tenis in klopi. Vseeno bosta dve tretjini igrišča še vedno namenjeni najmlajšim. Tam bodo poskrbeli za nova otroška igrala, ki jih bodo lahko koristili tudi otroci iz bližnjega vrtca.

Poleg tega so v minulih mesecih že obnovili klopi ob košarkarskem igrišču pri trgovini Mercator. Prenovili in posodobili bodo tudi oglasno desko mestne četrti.

Praznovanje krajevnega praznika

V MČ Dolgo polje oktobra praznujejo svoj krajevni praznik. V sklopu praznovanja in tudi po njem bodo pripravili več dogodkov.

4. oktober – Seja sveta MČ in odborov
7. oktober ob 10h – Srečanje ukradenih otrok na I. OŠ Celje
13. oktober ob 16h – Kostanjev piknik pred trgovino Mercator (Bar Sedmica)
22. november ob 17h – Srečanje starejših krajanov MČ na I.OŠ
13. december ob 17h – Božičkovanje na I. OŠ Celje

Več o problemih s katerimi se srečujejo ter drugih načrtih v MČ pa preberite v aktualni številki časopisa Celjan, ki vas od danes že čaka na prodajnih mestih. (MH)