Ljubečna gostila najboljše drift tekmovalce

V Celju je minuli vikend potekala druga dirka v sklopu državnega drift prvenstva. Kako je bilo?

ZŠAM Celje je oktobra združil več kot 500 obiskovalcev, skupaj z vozniki in organizatorji ocenjujejo, da je bilo na dogodku skupno slabih tisoč avtomobilskih navdušencev. Sončno in toplo vreme je na prizorišče privabilo pisano množico ljudi, med njimi pa nepričakovano veliko družin. »Dogodek je na pram prejšnjemu uspel 100 % boljše. Vreme nam je šlo tokrat zelo na roke. Na septembrski dirki smo imeli dež, tokrat pa sonce,« je povedal Nejc Grozde, direktor Društva ljubiteljev avto športa Racegasmic.

Državno drift prvenstvo sicer poteka v dveh večjih kategorijah, TOP 16 OEM+ in TOP 16 Unlimited. Skupno je nastopilo več kot 30 profesionalnih tekmovalcev. Med tekmovalnim delom so za popestritev programa potekale tudi taxi vožnje, kar je pomenilo, da so adrenalinski navdušenci lahko izkusili, kako se je voziti v vozilu z izkušenim drift voznikom. Na sopotnikovem sedežu so tako imeli priložnost uživati vsi navijači, ki se z driftanjem (še) ne ukvarjajo.

Čeprav je bila oktobrska dirka nadvse obiskana, pa ni bila odločilna – ključna bo tretja dirka, ki bo na sporedu drugi novembrski vikend. Zadnja dirka v sklopu slovenskega državnega drift prvenstva bo postregla s končnim rezultatom – šele skupni seštevek točk bo namreč določil letošnjega drift prvaka. (A. S.)