Leopold I. nastopil pred polno MCC dvorano

Leopold I. v MCC-juPred kratkim je Celjski mladinski center gostil trenutno zelo priljubljenega radgonskega raperja, Leopolda I. Zanj je oder ogrel še en Radgončan, TurTle, ki je del hip hop scene že od malih nog.

Leopold I. je slovenske poslušalce navdušil predvsem z družbenokritičnimi besedili v radgonskem narečju, s katerimi je v naš prostor prinesel posebno svežino. Številnim poslušalcem pa je na hudomušen in zabaven način prikazal razmere, ki trenutno vladajo v družbi.

Priljubljeni raper je z glasbenim izražanjem začel že v osnovni šoli, vendar se je nato za nekaj časa umaknil iz slovenske glasbene scene. Nekaj let nazaj pa se je na veselje mnogih ponovno vrnil na slovenske odre in navdušil z rapanjem v domačem radgonskem narečju.

Na koncertu je celjski publiki predstavil svoje najbolj znane skladbe, kot so Nesen, Povej, Unikat in mnoge druge. Največ navdušenja pa je požela skladba, ki se v zadnjem času pogosto vrti na slovenskih radijskih postajah, Kinderšpil. Tudi skoznjo je Leopold I. poslušalcem na hudomušen način prikazal, kaj se danes dogaja v družbi, in opozoril na drugačnost, ki prinaša raznolikost in nas izpopolnjuje.

Polna dvorana Celjskega mladinskega centra je sicer glasbenika odlično sprejela in z njim odrapala skoraj vse njegove skladbe. Sobotni večer v Celju je tako minil v udarnih hip hop ritmih, ki so odmevali še dolgo v noč. Kot so nam zaupali v Celjskem mladinskem centru, pa je radgonska ekipa obljubila, da se v Celje še vrne, saj toliko dobre in sproščene energije že dolgo niso doživeli. (MH)

Oglas