Lambrechtov dom: Prizidek končan in postelje polne

Nov prizidek konjiškega Lambrechtovega doma je končan in že v uporabi. Šlo je za približno 1,3 milijona evrov vredno naložbo, s katero so v domu starejših pridobili 13 postelj. Iz EU skladov so pridobili približno 700.000 evrov, razliko pa pokrivajo sami. Enoto Sivka, namenjeno začasnim namestitvam, so po besedah direktorice Irene Vozlič Stjepčević odprli ravno pravi čas, torej v času dopustov: “To je obdobje v letu, ko ljudje še toliko bolj potrebujejo takšne namestitve, da lahko svoje stare starše ali starše oddajo v naše varstvo, sami pa lahko potem brez skrbi odidejo na dopust.”
Uradnega odprtja prizidka še niso organizirali. Prioriteta jim je namreč bila, da čim hitreje ponudijo prostor prosilcem, da prostori zaživijo in s tem rešijo marsikatero stisko občanom. Najverjetneje bodo mini dogodek organizirali v prihodnjih mesecih, seveda upoštevajoč epidemiološke razmere.
Novi del objekta neto predstavlja približno 340 kvadratnih metrov (etaža s sobami in parkirišče pod njo). Dom ima sicer že od prej 6.150 kvadratnih metrov uporabnih površin. Dolga leta je bila kapaciteta Lambrechtovega doma 160 postelj, zdaj so jo povečali na 173. V novi enoti so z delom začeli 4. julija, na začetku prejšnjega tedna je bilo zasedenih že 9 postelj, do konca tedna pa je bilo polnih vseh 13 mest. Kako je s čakalnimi dobami za sprejem v dom in kadrom, lahko preverite v lokalnem časopisu NOVICE. (Jure Mernik)

Oglas