Sestavine za 4 osebe:
1 večja bučka
4 jajca
500 ml grškega ali navadnega jogurta
2 stroka česna
šopek svežega zelišča (drobnjak ali peteršilj ali koper)
3 žlice poljubne moke
3 žlice pirinega zdroba
pol žličke pecilnega praška
sol in poper
maslo za namastitev pekača
Priprava
1. korak:
Bučke očistimo, operemo in grobo naribamo, lahko jih tudi narežemo na rezine ali polmesece.
2. korak:
V drugi skledi razžvrkljamo jajca in jim vmešamo jogurt, sol in poper, sesekljan česen in
sesekljan drobnjak ali kakšno drugo sveže zelišče. V zmes vmešamo še moko, zdrob in pecilni prašek. Pazimo, da v zmesi ni grudic od moke. Na koncu v jogurtovo zmes vmešamo še bučke.
Če se nam zdi potrebno, zmes še malo posolimo.
3. korak:
Pekač za narastke namastimo z oljem in vanj enakomerno razporedimo pripravljeno zmes.
Narastek potisnemo v pečico ogreto na 200 o C in pečemo približno 30 minut. Pečen je, ko se zlato rjavo obarva. Narastek je dober topel ali hladen. K toplemu se zraven odlično prileže zelena solata.
Hitro pripravljena jed je skupaj s skledo solate zdrav in lahek obrok. Če narastek narežemo na majhne kose pa dobimo izvrsten prigrizek za zabave in piknike.