Krompirjevi hrustljavčki

Sestavine za 4 osebe:

· 800 g krompirja

· večja čebula

· malo svežega peteršilja ali drobnjaka

· 1–2 jajci

· 3 žlice zdroba

· sol

· 100 ml olja

 

Priprava:

1. korak:

Krompir olupimo in naribamo.

2. korak:

Čebulo narežemo na tanke lističe, peteršilj ali drobnjak pa drobno sesekljamo. Krompir z rokami dobro stisnemo, da iz njega odteče odvečna voda. Dodamo mu nasekljano čebulo in peteršilj.

3. korak:

V skodelici razžvrkljamo jajca in ga dodamo krompirju, dodamo še malo zdroba in dobro premešamo. Z rokami oblikujemo tanke polpete, ki jih opečemo na razgretem olju. Pečene odlagamo na papirnato brisačo, da se odcedi odvečna maščoba. Solimo šele pečene polpete, tako preprečimo izločanje vode že med peko.

Hrustljavi krompirjevi polpeti so okusna priloga, lahko pa jih ponudimo tudi kot prigrizek s kislo smetano z drobnjakom ali peteršiljem.

Oglas