Sestavine:
· 25 dag moke
· žlica masla
· 4 rumenjakov
· 2 žlici kisle smetane
· 2 žlici belega vina
· žlica ruma
· malo soli
· olje za cvrenje
Priprava:
1. korak:
Na večjo desko presejemo moko, vanjo zdrobimo maslo in dodamo ščepec soli. V sredini naredimo jamico, vanjo stresemo rumenjake, dodamo kislo smetano ter malo vina in ruma.
2. korak:
Na hitro ugnetemo testo, ki ga pustimo počivati pol ure.
3. korak:
Testo razvaljamo, kolikor tanko lahko, približno za nožev rob debelo. S kolescem ga razrežemo na pravokotne krpe, ki jih po sredini še dvakrat ali trikrat zarežemo. Preden jih ocvremo, trakove med sabo nežno prepletemo. Ocvrte potresemo s sladkorjem v prahu.
Flancati so ena izmed tradicionalnih pustnih dobrot, ki so jih pripravljale že naše prababice.