Krhki flancati

Sestavine:

· 25 dag moke

· žlica masla

· 4 rumenjakov

· 2 žlici kisle smetane

· 2 žlici belega vina

· žlica ruma

· malo soli

· olje za cvrenje

 

Priprava:

1. korak:

Na večjo desko presejemo moko, vanjo zdrobimo maslo in dodamo ščepec soli. V sredini naredimo jamico, vanjo stresemo rumenjake, dodamo kislo smetano ter malo vina in ruma.

2. korak:

Na hitro ugnetemo testo, ki ga pustimo počivati pol ure.

3. korak:

Testo razvaljamo, kolikor tanko lahko, približno za nožev rob debelo. S kolescem ga razrežemo na pravokotne krpe, ki jih po sredini še dvakrat ali trikrat zarežemo. Preden jih ocvremo, trakove med sabo nežno prepletemo. Ocvrte potresemo s sladkorjem v prahu.

Flancati so ena izmed tradicionalnih pustnih dobrot, ki so jih pripravljale že naše prababice.

Oglas