Sestavine za 2 osebi:
· 400 g repki kozic
· pol glave česna
· 1 sveži čili
· oljčno olje
· žlica masla
· sok polovice limete
· sol
· 3 žlice sesekljanega peteršilja
Priprava
1. korak:
Če kozice niso očiščene, jih izluščimo in očistimo. Temno črevo nežno odstranimo od zgornjega proti spodnjemu delu. Očiščene začinimo s soljo.
2. korak:
Na oljčnem olju (uporabimo kvalitetno ponev z debelim dnom) na hitro prepražimo tanke rezine česna in čilija, da zadiši. Čili lahko tudi izpustimo, lahko uporabimo tudi čili v prahu ali pa ščepec mlete sladke paprike, če ne želimo pekočega pridiha.
3. korak:
Dodamo kozice, ki jih med mešanjem in stresanjem ponve na hitro prepražimo. Dodamo maslo in sesekljan peteršilj, premešamo, prilijemo limetin sok in samo še toliko pokuhamo, da sok izpari. Jed ponudimo z izbranim kruhom.
Tako, na hitro pripravljene kozice so posebna delikatesna jed, ki si jo lastijo Italijani, Španci, Portugalci in verjetno še kdo.