Sestavine za 4 osebe:
· 4 svinjski kotleti
· sol in poper
· česen v prahu
· malo olja
· 1 dl belega vina
· žlica medu
· 2 žlici gorčice Dijon
· žlica gorčičnih semen
· 0,5 dl sladke smetane
Priprava
1. korak:
Kotlete, izberemo lahko zrezke s kostjo ali brez, po obeh straneh natremo s soljo, poprom in česnom.
2. korak:
Na vročem olju zapečemo svinjske kotlete, naravnamo na srednje visoko temperaturo in jih pečemo približno 4 minute na vsaki strani. Zmanjšamo temperaturo in zapečene kotlete prestavimo na krožnik, nato pa ponev deglaziramo s kozarčkom belega vina. S kuhalnico nežno postrgamo po dnu ter malo počakamo, da izhlapi alkohol.
3. korak:
V ponev dodamo gorčična semena, gorčico in med. Uporabimo lahko tudi samo gorčico ali pa mešanico gorčice s semeni (grobozrnato pikantno gorčico), ki jo najdemo v bolje založenih trgovinah. Mešamo, da se omaka poenoti, nato prilijemo še sladko smetano. Premešamo in v ponev vrnemo kotlete in morebitno tekočino, ki se je nabrala na krožniku ter vse skupaj kuhamo le še kakšno minuto.
Rahlo pikantna sladkasta omaka iz preproste jedi ustvari gurmanski užitek.