Koruzne fritule

Sestavine:

· 1 jajce

· 200 g koruze v kozarcu

· 10 žlic pirine moke

· nekaj vejic svežega peteršilja

· 1 žlička pecilnega praška

· 1 žlička soli, poper po okusu

· 3 žlice kisle smetane

· 2 mladi čebulici

· 90 ml mleka

· olivno olje

 

Priprava:

1. korak:

Moko presejemo v posodo in ji dodamo pecilni prašek ter sol in poper.

2. korak:

Koruzo vzamemo iz kozarca in jo odcedimo.

3. korak:

V skodelici zmešamo mleko, jajce in kislo smetano. To dodamo masi iz moke, dodamo še koruzo, sesekljano mlado čebulico in peteršilj.

4. korak:

V malo globlji ponvi segrejemo približno 1 dl olivnega olja in vanj z žlico polagamo kupčke (oblika ni pomembna). Ogenj zmanjšamo in fritule pečemo najprej 2 minuti na eni strani in nato še minutko na drugi strani. Odlagamo na paprinate brisačke, da vpijejo odvečno maščobo.

 

Koruzne fritule lahko tudi zamrznemo in vzamemo iz zamrzovalnika, ko dobimo obiske.

Oglas