Konjiški popotnik Oliver Tič na poti spet zares uživa

Panama. Oliverja in Carlitos nova država ni ravno najlepše sprejela, a je Panama vtis nato popravila.

Popotnik Oliver Tič – Oli Walker in njegova psička Carlitos sta v začetku junija iz Kolumbije priletela v Panamo, da bi nadaljevala njuno pešpot proti Aljaski, a se je že zapletlo takoj po pristanku na panamskem letališču. Kljub vsem potrebnim testom na covid-19 so ju namreč ‘poslali’ v štiridnevno karanteno. Oliverja so namestili v hotelu, Carlitos pa je morala več dni nanj čakati na letališču.
“Iz kletke je v tem času najverjetneje sploh niso spustili, verjetno več dni ni dobila niti hrane niti vode. Grozno je bilo,” nam je povedal v intervjuju, ki sva ga tokrat opravila kar med Oliverjevo hojo ob precej prometni panamski cesti.
A je Panama kasneje prvi vtis močno popravila in Oliver pravi, da zdaj na poti po zelo dolgem času spet zares uživa. “Panama je varna država, ljudje so prijazni in gostoljubni, med potjo me ustavljajo, mi ponujajo hrano in vodo, vabijo na večerjo, nudijo pomoč … Vrhunsko je, če bi bilo vedno tako, bi lahko potoval deset let!”

Kak je, čuj?

Za eno večjih presenečenj na Oliverjevi poti pa je sredi Paname pred dnevi poskrbel stavek: “Kak je, čuj?” Na cesti je popotnika namreč ustavil voznik in Oliverja presenetil s temi besedami. Gre za Slovenca, ki že nekaj časa živi v Panami in Oliverja spremlja preko družbenih omrežij. Oliver nam je povedal, da ga bosta s Carlitos obiskala, sicer pa se pasja dama še vedno raje vozi v Olijevem vozičku, kot da bi z njim peš nabirala kilometre.

Dobrodelen Oli

Sicer pa Oli te dni hodi tudi za dober namen. Pridružil se je namreč projektu, kjer s pomočjo sponzorjev za vsak prehojen kilometer podarijo 10 centov društvu Vesele nogice za terapije otrok s posebnimi potrebami.
Oliverjeve dogodivščine lahko spremljate tudi preko njegovega YouTube kanala Oli Walker, kjer redno objavlja video posnetke s svoje poti.
Sicer pa lahko, kdor želi in zmore, Oliverjevo pot podpre tudi finančno.
Podatki za nakazilo:
Oliver Tič, Grajska Ulica 10, 3210 Slovenske Konjice. TRR odprt pri NKBM: SI56 0400 1003 1507 529.
(N. K.. Foto: Oliver Tič)