KONJIŠKA KRONIKA Zbiratelja kovancev in registrskih tablic z mopedov

V začetku minulega tedna je bil na Konjiškem verjetno na delu serijski tat registrskih tablic z mopedov. Brez njih sta ostala lastnika koles z motorjem v Slovenskih Konjicah in na Rogli. Minuli teden so delo konjiških policistov sicer zaznamovali nekoliko drugačni dogodki.

Lahkomiselno se je v Spodnjem Grušovju pustila naplahtati oškodovanka, ki je v hišo spustila neznanca. Ta ji je pred tem natvezil, da preverja zavarovalne police. Kajpak je neznanec preverjal vse kaj drugega, predvsem pa ali je v hiši kaj uporabnega. Odnesel je moško torbico z dokumenti.

Še manj previden je bil Konjičan, ki je po spletu sklepal posojilo. Pred dokončno sklenitvijo je moral poravnati nekaj obveznosti v omejeni višini, ki jih je v različnih zneskih tudi na nakazal na transakcijski račun neznanca. Kredita seveda ni dobil in zdaj se s tem ukvarjajo policisti in tožilci.

Poleg zbiratelja registrskih tablic z mopedov se je pojavil še nesojeni zbiratelj starih kovancev. Ti so izginili iz stanovanjske hiše v Klokočovniku, kamor je vlomil. Nepridiprav je zdaj pred težko nalogo, ko mora ugotoviti, koliko je vredna zbirka in iskati nekoga, ki bi mu v zameno ponudil tisti pravi denar.

Pa še končajmo z možakarjem, ki je iz Tuševe trgovine v Konjicah ukradel dve steklenici alkoholne pijače. Z njo je verjetno že nazdravil, saj policijski viri ne navajajo, da so ga že ujeli.