KONJIŠKA KRONIKA Sosedske grožnje in neodgovorni oče

Sedem prometnih in tri delovne nesreče so v večji meri zaznamovale delo konjiških policistov v zadnjem tednu.

Največ pozornosti je pritegnilo zrušenje gradbenega odra na gradbišču Osnovne šole Pod goro, dva delavca sta bila lažje ranjena. Odgovorne za nesrečo čaka kazenski pregon. Težave pa so si nakopali tudi drugi udeleženci v dogodkih, ki jih je obravnavala tukajšnja policija.

V okolici Konjic sta se zaradi neurejenih ali nejasnih zemljiških razmerij sprla soseda. Eden od njiju si ni mogel kaj, da drugemu ne bi zagrozil, kar pa se nikoli ne izplača, saj je te grožnje nato potrebno pojasnjevati sodnikom, in še s kazensko ovadbo je obilo sitnosti.

Veliko jih želi, da bi njihovi otroci čim prej bili odrasli, prehitevati pa le ne gre. To je okusil Zrečan, ki je mladoletnemu sinu omogočil vožnjo z neregistriranim skuterjem, kar ni ušlo budnim možem postave. Mladenič je bil tudi brez vozniške, zato ga čaka pot k prekrškovnemu sodniku, kamor pa gotovo ne bo šel s skuterjem, saj so mu ga takoj zasegli, očetu pa napisali plačilni nalog.

Z vozili je povezan tudi naslednji dogodek na enem od konjiških parkirišč. Tam je nekdo namerno poškodoval parkirano vozilo. Zakaj ga je avto motil, ni znano, kakor tudi ne vemo, ali so storilca našli. Kazenska ovadba je v vsakem primeru pripravljena.

Večkrat poročamo o najdenih mobilnikih, tokrat pa so na vrsti ukradeni. Svoj iPhone je na osnovni šoli v Ločah pogrešil učenec, učitelj, morda kdo drug. Telefone je na podlagi njihove tovarniške številko relativno enostavno izslediti, zato bo storilec namesto v zaslon kmalu zrl v kazensko ovadbo.