KONJIŠKA KRONIKA Pes napadel psa, lahkomiselnost pri stavah

V Spodnjem Grušovju so konjiški policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja. Neznanega voznika, ki je trčil v voznico, potem pa pritisnil na plin, bodo ovadili, ko ga bodo izsledili. Na Konjiškem so zadnji teden sicer zabeležili še dve prometni nesreči in prav toliko vlomov.

O vitanjskih dogodkih in streljanju smo že obširno poročali, zadnji teden pa je bil eden burnejših v tem letu. V Zrečah so policisti prijeli občana, za katerim je bila razpisana tiralica in je bil na begu. Odpeljali so ga tja, kjer so ga že nestrpno pričakovali.

Vihar v zakonu ali partnerski zvezi ima lahko tudi neprijetne posledice. V okolici Konjic sta se sprla zakonca, nakar je žena zagrozila s samomorom in zaužila tablete. Zdravnik je odredil takojšnjo hospitalizacijo, policistom pa preostane le še pisanje poročila na tožilstvo.

Znova smo pri psih in reku »kakršen gospodar, takšen pes«. Med sprehajanjem po Zrečah je pes, ki ga je vodil domačin, napadel in ogrizel štirinožca, ki ga je na povodcu vodila občanka. Ta je slišala še nekaj krepkih in žaljivih na svoj račun, policisti so si to zapisali in vse skupaj z odločbo o prekršku prenesli na plačilni nalog za kršitelja.

Tudi vsi naslednji dogodki izvirajo iz Zreč. Nekdo je prijavil, da je neznancu nakazal denar, ker mu je ta obljubljal visoke zneske pri stavah. Denarja seveda ni bilo od nikoder, lahkomiselnost pa je očitno še zelo prisotna. To velja tudi za občana, ki je možem postave hitel pripovedovati, kako ga je preko spleta opetnajstil goljuf in mu izpraznil bančni račun.

Zrečanka je na bankomatu opravila dvig in denar pozabila v reži. Ni imela sreče, kakor nekaj njenih predhodnikov. Pozabljivost je izkoristil nekdo in evre pobasal v žep. Če so posnetki nadzorne kamere dovolj ločljivi, ga bodo verjetno kmalu prijeli, z njim pa se bodo potem ukvarjali tožilci.

Vikend je bil skladen z običaji in tradicijo. Nekdo ga je imel precej pod kapo in je razgrajal v lokalu. To nikomur ni bilo všeč, zalegla ni niti beseda mrkih mož postave, pa so ga vzeli s seboj. Ko se je streznil, je na plačilnem nalogu že lahko jasno razbral, koliko ga bo stalo sobotno rovarjenje.