Konjičani glasno pozdravili popotnika Oliverja Tiča in njegovo Carlitos + FOTO

Glasen in prisrčen sprejem so Konjičani nocoj pripravili za svetovnega popotnika Oliverja Tiča – Olija Walkerja, ki mu je uspel izjemen podvig. In seveda je navdušila tudi psička Carlitos!

Izjemen Konjičan je prehodil Ameriko, pot od juga Južne do severa Severne Amerike, od Argentine do Aljaske. Več kot 25.000 kilometrov!
Ker so Konjičani na svojega someščana zelo ponosni, saj je na poti vseskozi predstavljal tudi svoj domači kraj in ob vsaki priložnosti ponosno razobesil konjiško zastavo, so mu nocoj pripravili prisrčen, iskren in predvsem bučen sprejem, ob zvoku gasilskih siren in preletu letal (poglejte VIDEO). Marsikdo je je, tako kot Oliver, potočil tudi kakšno solzo.
Z njim pa niso bili le Konjičani, temveč tudi številni drugi, ki so ga spremljali, ga bodrili, bili v mislih z njim in držali pesti, da mu bo uspelo. In se seveda z njim veselili dneva, ko je prispel na cilj.

Vrhunci poti, pozdravi in dobrodelna dražba

Oliverja je na odru med drugimi pozdravil konjiški župan Darko Ratajc in se mu zahvalil v imenu lokalne skupnosti, saj je lahko zgled celotni generaciji.
Prav tako smo spomnili vrhuncev Oliverjeve skoraj tisoč dni dolge poti, obudili spomine na najtežje in najlepše trenutke ter številna prijateljstva, ki jih je simpatični Konjičan sklenil na poti. Spomnili smo se tudi trenutka, ko je Oliver v sodelovanju s konjiškim Lions klubom začel dobrodelno akcijo za mlade športne upe. Z dobrodelno dražbo podpisanega dresa Luke Dončića so zbrali več kot 16.500 evrov, največ zanj pa je darovala Valerija Ježa.
Obenem so udeleženci z nakupom kartic Oliverja in Carlitos lahko oddali svoj prispevek za naslednji Oliverjev podvig, vsi pa še vedno lahko pomagamo mladim športnim upom tako, da na 1919 pošljemo SMS POMAGAMO10.

Oliver in Carlitos v ponedeljek zjutraj na Radiu Rogla!

Prireditev na konjiškem Starem trgu sta povezovala voditelja Radia Rogla Peter Klima in Iztok Krajnc, ki bosta Oliverja in Carlitos že jutri zjutraj, v ponedeljek od 8. ure naprej, gostila v studiu Radia Rogla.
Pri organizaciji sprejema so moči združile številne organizacije in ustanove ter lokalna društva, nekaj od teh se je tudi predstavilo. Organizacijski odbor Oliverjevega sprejema je vodil Tadej Slapnik.